
Oyun Terapisi
Oyun terapisi çocukla terapist arasında kurulan aynı zamanda çocuğun oynayarak kendi iç dünyasını keşfettiği, bir ilişki sürecidir.
Çocuklar yaşadıkları korkular, problemler ve travmalar konusunda kendilerini yetişkinler gibi konuşarak ifade edemezler. Bu nedenle yetişkinlerde uygulanan konuşma terapileri ve danışmanlıklar çocuklarda uygulanamaz. Bu noktada ise çocukların kendilerini doğal yollarla dışa vurması sağlayabilmek için devreye oyun terapisi giriyor.
Oyun terapisi, çocukların kelimeler yerine oyun ve oyuncaklarla kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade edebilmeleri üzerine kurulu olan özel bir terapi türü. Bu yöntemle, tıpkı yetişkinlerin terapi sırasında problemlerini konuşarak anlattığı gibi çocukların da kendilerini oyunlar yoluyla ifade etmeleri amaçlanır. Otizmli çocukların duygusal gelişimleri ve kendilerini ifade etmelerini sağlamakta da oldukça etkili.
Çocukların zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirir, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlar Çocuklar kendilerine güvenmeyi, iş birliği yapmayı, saygı duymayı, sorumluluk almayı ve bu sorumlulukları yerine getirmeyi öğrenirler. Problemlerine çözüm bulmayı, duygularını tanımlamayı ve olumsuz duygularla başa çıkmayı, korkularıyla mücadele etmeyi öğrenirler.
Oyun terapisine devam edilme süresi, çocuğun geçmişte ve bugün yaşadığı durumlara ve travmalara yönelik olarak farklılık gösteriyor. En önemli faktörler, çocuğun gelişimsel olarak hangi dönemde olduğu ve herhangi bir travma söz konusuysa bunu kaç yaşında yaşadığı. Yaşanılan olaydan sonra terapiye ne kadar erken başlanırsa o kadar çabuk sonuç alınıyor ve terapi süresi bir o kadar kısa oluyor.
Genel olarak oyun terapileri haftada bir sıklıkla 45 dakika süreyle yapılır. Seansların ne kadar süreceği çocuğun gelişimine bağlı olmakla beraber, en kısa süren oyun terapisi 12 seanstır.
Oyun terapisi, çocuklarda psikolojik kökenli pek çok duygusal problem için fayda sağlar, bunlar:
Boşanma sonrası adaptasyon zorlukları, Kardeş kıskançlığı, Travmalar ve istismar (fiziksel, duygusal,cinsel), Uyku bozukluğu, Kaygılar ve korkular (fobiler ve tikler), Konuşma bozukluğu ve seçici dilsizlik (sessizlik), Ailevi yaşantıdaki değişiklikler (ölüm, taşınma vb.), Evlatlık alınma ve edinilme durumları, Okula başlama ve uyum sorunları (davranışsal problemler), Ders çalışma ve okuma problemleri, Kronik sağlık problemleri…. Olarak sayılabilir.

Randevu alın
Tüm hizmetlerimizden rahatça faydalanmak için randevu alın...
Pazartesi ‘den Cumartesi ‘ye her gün, saat 09:00 ‘dan 19:00’a kadar destek istediğiniz her konuda sizlerleyim. Randevunuzu alarak, beklemeden, ofisimizin rahat ortamında görüşmek üzere sizleri bekliyor olacağım.
E-Posta Bültenimize Katılın
Her hafta yüzlerce üyemiz, ufkunu genişleten yazılar ile buluşuyor. E-Posta bültenimize kayıt olun, yazılarımız size de ulaşsın.
İLETİŞİM
- Cevat Paşa Mah. Ordu Sok. Merkez ÇANAKKALE
- +90 533 946 1735
- bilgi@yasamfisiltisi.com
- Pazartesi'den Cumartesi'ye 09:00 - 19:00

YASAL UYARI
Yaşam Fısıltısı’nda verilen tüm hizmetlerin ve düzenlenen gelişim programlarının hiçbiri tanı ve tedavi amaçlı değildir. Site içerisinde yer alan bilgiler ziyaretçileri bilgilendirmek amaçlı olup, verilen bilgiler hiçbir şekilde başka amaçlar için kullanılamaz. Çalışmalarımızdan tamamen sağlıklı bireyler yararlanabilmektedir. Tanı ve tedavi uzman ve doktorlar tarafından yapılması gereken son derece ciddi bir işlemdir. Tüm hastalıklarınız, psikolojik tanı ve tedavi gerektiren sorunlar için lütfen ilgili hekim & uzmanlara danışınız.